Sider

lørdag 25. oktober 2008

"Guttekvinnen" What the FUCK?!?

Denne saken er noe av det sykeste jeg har hørt om noensinne. Det skal innrømmes at jeg også er litt fascinert av denne sanne historien. Det høres ut som en dårlig psyko-thriller i regi av Woody Allen på 80-tallet. Here it goes:

Tsjekkiske Barbora Skrlova (33) er datter av en av lederne i en er internasjonal sekt ved navn «The Grail Movement». Sekten har ca. 20 000 medlemmer på verdensbasis. Den nyreligiøse kultbevegelsen oppstod i Østerrike for rundt 70 år siden, og brorparten av medlemmene bor i Tyskland og Frankrike. I forbindelse med flere barnemishandlingssaker er mange av sektens medlemmer i politiets søkelys i land som Tsjekkia.

Barbora forsvant i kjølvannet av oppdagelsen av en av de groveste barnemishandlingssakene i Tsjekkias historie. En åtte går gammel gutt ble funnet bundet med teip og kraftig dehydrert av en nabo. Politiet mente at åtteåringen hadde blitt mishandlet over en periode på minst et halvt år. Han skal blant annet ha blitt tvangsmatet med sitt eget oppkast. Barbora ble etterlyst som hovedvitne i barnemishandlingssaken, men var så godt som forduftet da det tsjekkiske politiet kom etter henne.

I september 2007 begynte en 13 år gammel elev under falsk identitet med navn "Adam" på ved Marienlyst skole i Oslo. Gutten var asosial og holdt for seg selv. Han fortalte om fysisk mishandling og pedofilovergrep i fortiden, og bad derfor om ikke å bli tatt bilde av, i redsel om at noen av overgreperne skulle finne han på internett. "Adam" bodde hos "foreldrene", en kvinne og en mann (en 43-år gammel forfatter og teaterinstruktør).



Heng med nå: I Tsjekkia hadde foreldrene til en 13-år gammel gutt med navn Adam, meldt sin sønn som savnet. I samarbeid med Adams ordentlige foreldre, fremstilte 43-åringen Barbora som sin sønn for norske myndigheter. Både 43-åringen og Barbora hadde med andre ord falsk identitet under deres 3 måneder lange opphold i Norge. Barbora holdt seg skjult i Norge. Den ordentlige Adam var hele tiden i god behold i Tsjekkia.

Etter at lærere på Marienlyst hadde reagert på "Adam"s sosiale forhold hjemme, ble han tvangsflyttet til et barne- og ungdomshjem i Oslo i desember. 16. desmber rømte han. Fredag 4. januar gikk Oslo politidistrikt ut med bilde og beskrivelse av en den savnede "Adam". Personen som var avbildet kom raskt til rette etter tips fra publikum. Det viste seg at dette ikke var snakk om den savnede tenåringsgutten, men den 33 år gamle etterlyste Barbora Skrlova som hadde brukt hans identitet.

Så, "Adam" ble etter 3 måneder som elev ved Marienlyst avslørt av internasjonalt politi til å være den etterlyste Barbora Skrlova. Hun ble tatt tilbake til Tsjekkia, hvor hun i dag, 25. oktober 2008, ble dømt til 5 års fengsel. Retten konkluderte med at hun ikke var psykisk syk. Både Skrlova og hennes 43-åringe "far" ble blant annet siktet for falsk forklaring.

Så jeg spør, hvordan i helvete er det mulig å lure et samfunn så til di grader rundt? Jeg mener, en 34-årig kvinne; en 13 årig gutt? Saken ble riktignok oppklart, men tidsperioden narrespillet fikk gå sin gang er jo latterlig. Jeg er totalt forskrekket over at noe sånn i det hele tatt går an. Men fucking fascinert.

Ingen kommentarer: